torsdag, november 27, 2008

Delicious

Delicious er en egentlig ganske genial tjeneste som hjelper deg å holde styr på bokmerkene dine. Istedet for at man skal ha et rotete system med bokmerker som blir fullt alt for fort, kan man ha en egen side der alle blir lagret og sortert med tagger(se forrige innlegg). Systemet tilpasser seg nettleseren din slik at man kan tagge nye sider på en svært enkel måte. Man får en egen knapp for dette i nettleseren og når man er på en side er det bare å trykke på knappen, så får man den riktige menyen. For å finne frem til bokmerkene igjen får man en egen knapp som snarvei til din side i Delicious.

Delicious har også søkefunksjoner og kan søke opp mot andre som har lignende bokmerker.  Dette viste seg å være en svært nyttig funksjon. Jeg prøvde den opp mot google og følte at det var kanskje litt flere treff på google, men kvaliteten på treffene i Delicious var svært god. Et godt tips er å søke på "funny". Det ga mange artige treff og forlenget arbeidet med denne oppgaven betraktelig. 

Alt i alt er Delicious et svært nyttig verktøy som jeg nok kommer til å bruke videre etter at jeg er ferdig med øvingen. 

Valid XHTML 1.0!